Иако еден од повредените е на интензивна нега на клиника за хируршки болести Св. Наум Охридски во Скопје, почина жена а на едно деветгодишно девојче pо извршената интервенција врз раката и е поставена надворешен фиксатор и тоа е во добра состојба.

Останатите 27 повредени се надвор од животна опасност дел од кои се во медицинскиот центар во Велес а дел во клиничкиот центар Мајка Тереза и во Градската болница Осми Септември во Скопје.

Во несреќата учествувал автобус на Бус Травел ангажиран од Савана Турс кој бил управуван од лицето А.Н. Несреќата се случи на 7/21/2017 околу 19 часот на патот Велес – Скопје.