Преставници на Здружението на граѓани за борба против сиромаштијата протестираат пред Владата на РМ со што ја блокираат улицата со нивните возила. Протестот се одржа во исто време додека премиерот Зоран Заев говореше од Владата за договорот со Бугарскиот премиер Бојко Борисов за добрососедство и соработка.

Прочитајте го договорот со Бугарија: http://proveri.mk/zoranzaev/