Руски хеликоптер несакајки испали ракета во близина на цивили


На руските социјални мрежи се појави снимката од инцидент на која се гледа како случајно е испалена ракета од руски хеликоптер која удри блиску до паркираните автомобили. 

Надлежните служби изјавија дека за времето на инцидентот се случила грешка при системот за таргетирање (targeting system) на еден од хеликоптерите. Во инцидентот е оштетено само едно возило и за среќа нема повредени. 

Погледнете го видеото:

Извор: https://twitter.com/golub/status/910041353429676032