Samsung го претстави новиот лаптоп на Computex 2017 во Тајван. Notebook 9 Pro е kабрио лаптоп, сличен на минатогодишниот Notebook 9 Spin, но доаѓа со S Пен, кој може да биде уредно скриен во еден посветен слот под тастатурата. Постојат две варијанти на овој Windows 10 Старт-придвижуван лаптоп, еден со 13,3-инчен екран, а другата со 15-инчен екран.

Notebook 9 Pro доаѓа со екран на допир панел 1080 која е во прилог на 360-степен шарка на, па можете да го користите како таблет. С Пен може да се насети 4000 нивоа на притисок и ги поддржува и двете Windows мастило, како и воздушна команда софтвер на компанијата што видовме на Галакси телефони и таблети. Тоа може да се користи за цртање, уредување на документи, како и земање белешки.

Под хаубата, Notebook 9 Pro е опремен со најновите Intel Core i7-7500U процесор и 256GB SSD. Варијантата на 13,3-инчен ќе брод со 8GB RAM меморија и Intel HD графика 620, додека варијантата од 15 инчи ќе доаѓа со 16 GB RAM меморија и на AMD Radeon 2GB 540 графичкиот процесор. Лаптопот доаѓа со две целосна големина USB порти, USB тип C порта, HDMI порт, и слот за microSD картичка.

Notebook 9 Про можe да се брзо полни преку USB тип C порта.  Има позадинско осветлување на тастатурата, 2 × 2 Wi-Fi a / b / g / n / ac и Bluetooth 4.1. Компанијата не ја објави цената или датум лансирање на својот нов лаптоп, но тоа треба да биде достапен за купување подоцна оваа година.

Samsung has unveiled a new laptop at Computex 2017 in Taiwan. The Notebook 9 Pro is a convertible laptop, similar to last year’s Notebook 9 Spin, but comes with an S Pen that can be neatly hidden away in a dedicated slot under the keyboard. There are two variants of this Windows 10 Home-powered laptop, one with a 13.3-inch screen and the other with a 15-inch screen.The Notebook 9 Pro comes with a 1080p touchscreen panel that is attached to a 360-degree hinge, so you can use it as a tablet. The S Pen can sense 4000 levels of pressure and supports both Windows Ink as well as the company’s Air Command software that we’ve seen on Galaxy smartphones and tablets. It can be used for drawing, editing documents, and taking notes. Under the hood, the Notebook 9 Pro is equipped with the latest Intel Core i7-7500U processor and 256GB SSD. The 13.3-inch variant will ship with 8GB of RAM and Intel HD Graphics 620, while the 15-inch variant will come with 16GB of RAM and AMD’s 2GB Radeon 540 GPU. The laptop comes with two full-sized USB ports, a USB Type-C port, an HDMI port, and a microSD card slot.